English version         Handlevogn

REFLEKS I BRUK

refleksbruk


OM REFLEKSBRUK 


Vet du at du reduserer risikoen for å bli påkjørt av bil med 85% når du bruker refleks?

Mange fotgjengere tror at når de selv ser bilen, ser også bilisten dem. Men i mørket kan det nesten være umulig for bilisten å se fotgjengeren langs veikanten. 
Selv i gatelys lønner det seg å bruke refleks. I bygater er det mye annet som stjeler oppmerksomhet; reklame, gateskilt, butikkvinduer osv. 

Uten refleks er du nesten usynlig 
Uten refleks er du synlig først på 25 - 30 meters hold, med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand. (Kilde: Trygg Trafikk) 

I tettbygd strøk har en bilist som kjører med nærlys i 50 km/t to sekunder på å oppdage deg og reagere dersom du ikke bruker refleks. Med refleks har bilisten ti sekunder til rådighet, i denne sammenhengen er det et hav av forskjell. (Kilde:TØI) 

35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og bare om lag fem prosent av fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks. Hvert år blir 850-900 fotgjengere skadet i trafikken, og 30-35 personer mister livet. (Kilde:SSB) 

Husk refleks på reisen
I sydligere strøk er kveldene tidlig mørke hele året, og veiene er ofte trange og uoversiktlige med lite lys og mange mennesker. Fester du dem på kofferten din blir den lettere å finne på bagasjebåndet også...